Βλέπουμε τη βιωσιμότητα όχι απλώς ως μία τάση. Για εμάς, η βιωσιμότητα αντιπροσωπεύει το σεβασμό προς τους ανθρώπους, το περιβάλλον και τη φύση.

Τι σημαίνει βιωσιμότητα σε ένα επιχειρηματικό πλαίσιο; Είναι εύκολο να σκεφτεί κανείς πρώτα τη φροντίδα του περιβάλλοντος, αλλά οι βιώσιμες επιχειρηματικές πρακτικές υπερβαίνουν κατά πολύ αυτό το στόχο. Ως κατασκευαστές βιώσιμων κουζινών, εξετάζουμε προσεκτικά κάθε πτυχή των δραστηριοτήτων μας για να δημιουργήσουμε μια στρατηγική με προσανατολισμό προς το μέλλον. Η έκθεσή μας για τη βιωσιμότητα, δομημένη σύμφωνα με τον κώδικα βιωσιμότητας Deutscher Nachhaltigkeitskodex (DNK), βοηθά σε αυτό το έργο. Η έκθεση αναφέρει με σαφήνεια τις αρχές της Nolte Kitchens: υψηλή ποιότητα και ανθεκτικότητα, οι οποίες συμβάλλουν στην εξοικονόμηση πόρων, και σεβασμό στις αλληλεπιδράσεις με το προσωπικό και τους προμηθευτές μας – αξίες που βρίσκονται στο επίκεντρο της εταιρείας μας από την ίδρυσή της το 1958. Η στρατηγική μας για τη βιωσιμότητα βασίζεται σε τέσσερις βασικούς πυλώνες, οι οποίοι παρέχουν κάτι περισσότερο από ένα απλό πιστοποιητικό.

ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΑΙ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΕΙΣ

Διατηρούμε υψηλά πρότυπα μέσω της τήρησης των ευρωπαϊκών προτύπων. Η διαχείριση της ποιότητας που αφορά την ανάπτυξη, την παραγωγή και τις πωλήσεις διέπεται από το DIN EN ISO 9001 και η διαχείριση της ενέργειας από το DIN EN ISO 50001. Παρακολουθούμε προσεκτικά τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας για να εντοπίζουμε ευκαιρίες εξοικονόμησης και να αποφεύγουμε τις εκπομπές CO2. Ως πρωτοπόροι στον κλάδο μας, γίναμε ο πρώτος Γερμανός κατασκευαστής κουζινών που έλαβε το 2010 τις πιστοποιήσεις PEFC και FSC® για βιώσιμη και ηθικά υπεύθυνη δασοκομία, και συνεχίζουμε να κατέχουμε με υπερηφάνεια αυτές τις σφραγίδες σήμερα.

Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΜΑΣ

Ως μεσαίου μεγέθους επιχείρηση, αναλαμβάνουμε τις κοινωνικές, περιβαλλοντικές και οικονομικές μας υποχρεώσεις. Οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές κουζίνας, περιμένουν από εμάς αν μη τι άλλο να έχουμε καλές επιδόσεις. Προωθούμε την ενότητα και τον διάλογο για να ενσωματώσουμε και να βοηθήσουμε αποτελεσματικά όλες τις ομάδες μας. Επιπλέον, συμμετέχουμε σε πολλούς βιομηχανικές συλλόγους.

ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

Ως κορυφαίος κατασκευαστής κουζινών, δίνουμε προτεραιότητα στην υπεύθυνη και νόμιμη συμπεριφορά, η οποία συμβάλλει στη συνεχή επιτυχία μας. Δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή σε τομείς όπως η μη διάκριση, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η ασφάλεια δεδομένων, η περιβαλλοντική διαχείριση, τα μέτρα κατά της διαφθοράς, η δικαιοσύνη των τιμών και η ποιότητα των προϊόντων για να διασφαλίσουμε την πλήρη συμμόρφωση. Για να ελαχιστοποιήσουμε τον κίνδυνο, εξετάζουμε διεξοδικά κάθε τομέα και παρέχουμε συχνή εκπαίδευση. Είμαστε υπερήφανοι που ανακοινώνουμε ότι το 2022 δεν είχαμε καμία παραβίαση συμμόρφωσης!

Η ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Δεδομένης της υπερθέρμανσης του πλανήτη, των διακυμάνσεων των τιμών της ενέργειας και των περιορισμένων πόρων, δεσμευόμαστε να αντιμετωπίσουμε αυτά τα ζητήματα με ένα εντυπωσιακό σχέδιο βιωσιμότητας. Είμαστε υπερήφανοι για το γεγονός ότι πάνω από το 99% του ξύλου που χρησιμοποιούμε προέρχεται από επαληθευμένες πηγές. Υποστηρίζουμε τους προμηθευτές μας στην απόκτηση πιστοποιήσεων, μειώνουμε τις αποστάσεις μεταφοράς και αποφεύγουμε τις περιττές μετακινήσεις, υποστηρίζοντας τις εικονικές συναντήσεις, την εργασία εξ αποστάσεως και τη μετακίνηση με ποδήλατο. Η έκθεση βιωσιμότητάς μας και άλλα υλικά είναι διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή. Κάθε ένα από αυτά τα μέτρα επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας να είμαστε ένας βιώσιμος κατασκευαστής κουζινών. Απώτερος στόχος μας είναι να επιτύχουμε κλιματική ουδετερότητα για τα προϊόντα μας, στόχος για τον οποίο είμαστε σίγουροι ότι θα τον πετύχουμε, δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης της εταιρείας μας.

Η ΚΟΥΖIΝΑ NOLTE ΕIΝΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚA ΟΥΔEΤΕΡΗ

Η ηλεκτρική ενέργεια ήταν η κύρια πηγή εκπομπών μας. Μειώσαμε την κατανάλωσή μας και μεταπηδήσαμε σε οικολογικό ρεύμα από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας την 1η Ιανουαρίου 2021. Το CO2 που δεν μπορούμε να αποφύγουμε, το αντισταθμίζουμε υποστηρίζοντας έργα αιολικής ενέργειας. Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η επέκτασή τους είναι απαραίτητες για έναν πιο πράσινο κόσμο. Αυτή η δέσμευση μας εξασφαλίζει τον τίτλο της κλιματικά ουδέτερης εταιρείας.

ΕΞΟΙΚΟΝOΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Έχοντας κάνει μετρήσεις, ξέρουμε ότι: αν και σήμερα φτιάχνουμε περισσότερες κουζίνες από ό,τι παλαιότερα, καταναλώνουμε λιγότερη ενέργεια. Είμαστε πιο αποδοτικοί. Πάνω από το 98% της απαιτούμενης θερμότητας προέρχεται από δύο λέβητες στους οποίους καίμε ξύλα. Με τον φωτισμό ακολουθήσαμε το παράδειγμα των κουζινών μας, οι οποίες είναι εξοπλισμένες με βιώσιμες λυχνίες LED, και αλλάξαμε τους λαμπτήρες στα γραφεία και τα εργοστασιακά μας κτίρια. Με αυτόν τον τρόπο χρειάζεστε και εσείς πάνω από 50 τοις εκατό λιγότερη ενέργεια!

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΟΡΩΝ

Κατά μέσο όρο, τα σωματίδια μας περιλαμβάνουν 60 τοις εκατό ανακυκλωμένο υλικό. Οι μηχανές που χρησιμοποιούμε για τoν πριονισμό είναι ενεργειακά αποδοτικές και ακριβείς. Αυτό μειώνει την ποσότητα του ξύλου που πετάμε. Για τη συσκευασία των επίπλων μας βασιζόμαστε σε πιο λεπτό αλουμινόχαρτο, αποφεύγοντας τα απορρίμματα και ανακυκλώνοντάς τα με τον κατάλληλο τρόπο. Αν κάτι σπάσει στην κουζίνα έχουμε ανταλλακτικά για να το επισκευάσουμε. Άλλωστε, ο καλύτερος τρόπος να είμαστε φειδωλοί με τους πόρους μας είναι η υψηλή ποιότητα!

Η ΥΠΌΣΧΕΣΗ ΜΑΣ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

Η βιώσιμη ανάπτυξη μπορεί να επιτευχθεί μόνο όταν οι άνθρωποι συμβάλλουν ενεργά και την προωθούν με τις καινοτόμες ιδέες τους. Οι εργαζόμενοί μας είναι ο πιο πολύτιμος πόρος μας και ένα κρίσιμο στοιχείο για τη βιωσιμότητα. Ο αμοιβαίος σεβασμός και η δικαιοσύνη αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του ήθους μας και παρακολουθούμε στενά τους περίπου 300 προμηθευτές μας σε διάφορες χώρες για να διασφαλίσουμε τη συμμόρφωση με τους βιομηχανικούς νόμους και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Όταν η ομάδα μας είναι ευχαριστημένη, έχει κίνητρα και οι νέοι εκπαιδευόμενοι επιθυμούν να ενταχθούν και να παραμείνουν μαζί μας για χρόνια, αυτό δείχνει ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο. Παράγοντες όπως η υγιής ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, η ευεξία και οι ευκαιρίες επαγγελματικής εξέλιξης καθορίζουν, κατά την άποψή μας, μια βιώσιμη εταιρεία κατασκευής κουζινών.

ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Η ομάδα μας χρειάζεται ένα ασφαλές περιβάλλον εργασίας. Προκειμένου να διατηρήσουμε την παραγωγικότητα σε όλους τους τομείς της εταιρείας, ως κατασκευαστής με στόχους βιωσιμότητας πρέπει να μειώσουμε τις “απουσίες”. Όλοι κερδίζουν όταν όχι μόνο καταφέρνουμε να διατηρούμε τους υπαλλήλους μας υγιείς και συνεπώς σε θέση να εργαστούν, αλλά καταφέρνουμε ακόμη και να βελτιώσουμε την υγεία τους. Αυτό το επιτυγχάνουμε προσφέροντας προγράμματα άθλησης και αποκατάστασης, εργονομικούς χώρους εργασίας και εκπαιδεύσεις.

ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ

Η Nolte Kitchens εκτιμά τη διαφορετικότητα. Είμαστε αφοσιωμένοι σε αυτόν τον σκοπό από τότε που υπογράψαμε τη Χάρτα της Διαφορετικότητας (Charta der Vielfalt) το 2011. Πιστεύουμε στην προώθηση της ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής για την παροχή ίσων ευκαιριών απασχόλησης. Τα ευέλικτα ωράρια εργασίας, οι επιλογές μερικής απασχόλησης και οι ρόλοι που εξαρτώνται από την τοποθεσία μας, μας καθιστούν έναν αγαπητό εργοδότη. Τηρώντας τα συνδικαλιστικά μισθολογικά πρότυπα, διασφαλίζουμε τη δικαιοσύνη, ενισχύουμε το ηθικό και την παραγωγικότητα.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Στην Nolte Kitchens, παρέχουμε συνεχή εκπαίδευση για την επαγγελματική πρόοδο. Τα άτομα που ξεκινούν την καριέρα τους θα βρουν το περιβάλλον μας ιδιαίτερα ευνοϊκό για ανάπτυξη. Ως SUPERB LEARNING HUB®, διαθέτουμε εγκαταστάσεις κορυφαίας ποιότητας. Προσφέρουμε μια ποικιλία μαθημάτων προσαρμοσμένων στους ατομικούς στόχους, ενώ παρακολουθούμε την πρόοδο. Αυτή η προσέγγιση είναι επωφελής γιατί οι καλά εκπαιδευμένοι, εξειδικευμένοι εργαζόμενοι συμβάλλουν στην παραγωγή υψηλής ποιότητας, βιώσιμων επίπλων κουζίνας.

Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΜΑΣ
ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Όντας εργοδότες στη Löhne από το 1958, έχουμε βαθιά ριζωμένους δεσμούς με την τοπική κοινωνία. Γενιές οικογενειών - παππούδες, γιαγιάδες, γονείς και παιδιά - έχουν ενταχθεί στην ομάδα μας, προωθώντας ισχυρούς δεσμούς και βαθιές σχέσεις. Ως οικογενειακή επιχείρηση τέταρτης γενιάς, η Nolte Kitchens είναι φυσικό να υπόσχεται κοινωνική δέσμευση, η οποία ευθυγραμμίζεται με την ατζέντα μας για τη βιωσιμότητα. Μέσω τόσο τοπικών όσο και εθνικών πρωτοβουλιών, στοχεύουμε να αναβαθμίσουμε την τοπική μας κοινωνία και να συμβάλλουμε στην ενίσχυση της Γερμανίας. Στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων μας, υποστηρίζουμε την εκπαίδευση και βοηθάμε τα παιδιά που έχουν ανάγκη. Κατά τη διάρκεια κρίσεων, διασφαλίζουμε ότι οι χρηματικές και υλικές δωρεές μας φτάνουν γρήγορα και αποτελεσματικά σε όσους έχουν ανάγκη.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ

Ανησυχούμε βαθύτατα για τη σύγκρουση στην Ουκρανία. Μέσω της Plan International, μιας οργάνωσης παιδικής πρόνοιας, παρέχουμε βοήθεια στους πρόσφυγες που φτάνουν στα καταφύγιά τους. Υποστηρίζουμε επίσης τις παγκόσμιες προσπάθειες του Kinder in Not e. V. (Παιδιά σε κίνδυνο) και βοηθάμε μαθητευόμενους συνεργαζόμενοι με εκπαιδευτικά ιδρύματα. Ασχολούμαστε με τον αθλητισμό, χορηγώντας πολλούς τοπικούς αθλητικούς συλλόγους γύρω από τη Löhne Melle. Ως αποτέλεσμα, αυτοί οι σύλλογοι λαμβάνουν συχνά νέες στολές ομάδων ή αναβαθμισμένες αθλητικές εγκαταστάσεις.

ΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΕΣ

Υποστηρίζουμε το προσωπικό μας καλύπτοντας τα έξοδα των μαθημάτων ξε. Οι οικονομικές συνεισφορές μας στο συνδεδεμένο Ίδρυμα Karin Nolte και σε τοπικούς φορείς, όπως η Λέσχη Lion’s στο Löhne, υπογραμμίζουν τη δέσμευσή μας προς τα παιδιά και τις οικογένειες της περιοχής. Παραχωρούμε πρόθυμα τους χώρους μας στο NOLTE FORUM για κοινοτικές ομάδες και συμμετέχουμε σε αθλητικές εκδηλώσεις για τη συγκέντρωση χρημάτων. Επιπλέον, πέρυσι, το προσωπικό της Nolte ανέλαβε μια πρωτοβουλία αναδάσωσης, φυτεύοντας πάνω από 1.400 δέντρα στο δάσος Teutoburg, συμβάλλοντας έτσι στη διατήρηση του περιβάλλοντος.

JOIN US

Οι βιώσιμες πρακτικές εξελίσσονται συνεχώς και η συμβολή σας μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο. Είμαστε ανοιχτοί στα σχόλιά σας, τις ερωτήσεις ή τις ιδέες σας – επικοινωνήστε μαζί μας στο sustainability@nolte-kitchens.gr.

Για να κατανοήσετε περισσότερο τις πρακτικές μας, μπορείτε να κατεβάσετε την ολοκληρωμένη μας έκθεση βιωσιμότητας για το 2022.

Ο πιο δημοφιλής προμηθευτής επίπλων κουζίνας της Γερμανίας 2022

Η ανοικτή, αντιπροσωπευτική διαδικτυακή έρευνα των καταναλωτών επικεντρώθηκε κυρίως στην ικανοποίηση των πελατών, την πιθανότητα συστάσεων και επανεκλογής, για την οποία λάβαμε υψηλές βαθμολογίες. Μια νικηφόρα σειρά, καθώς η Nolte Küchen έχει ήδη ψηφιστεί ως “η πιο δημοφιλής μάρκα κουζίνας της Γερμανίας” το 2015, το 2017 και το 2019.

Η πιο δημοφιλής μάρκα κουζίνας της Γερμανίας

Για τρίτη συνεχόμενη φορά: Η πιο δημοφιλής μάρκα κουζίνας της Γερμανίας. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα μιας έρευνας πελατών από το Γερμανικό Ινστιτούτο Ποιότητας Υπηρεσιών (DISQ). Οι ερωτηθέντες καταναλωτές βαθμολόγησαν 14 κατασκευαστές κουζινών και μας έδωσαν τα καλύτερα αποτελέσματα για την ποιότητα των προϊόντων, το σχεδιασμό, την αξία των χρημάτων, την ποικιλία και την εικόνα της μάρκας.

Πιστοποίηση κατά PEFC

Η πιστοποίηση PEFC είναι το μεγαλύτερο ανεξάρτητο πρότυπο πιστοποίησης στον κόσμο, το οποίο επιτρέπει στους δασοκτήμονες να δεσμευτούν για την οικολογική, οικονομική και κοινωνική παραγωγή ξυλείας. Κύριος στόχος της είναι η προώθηση της βιώσιμης, προσεκτικής και οικονομικά αποδοτικής διαχείρισης των δασών.

Πιστοποίηση FSC

Τα προϊόντα με αυτή τη σφραγίδα είναι κατασκευασμένα από ξύλο που προέρχεται από δάση τα οποία είναι πιστοποιημένα σύμφωνα με διεθνώς και εθνικά συμφωνημένα πρότυπα υπεύθυνης διαχείρισης των δασών. Το FSC αντιπροσωπεύει την υπεύθυνη δασοκομία που βασίζεται σε οικολογικά κριτήρια, όπως η διατήρηση της βιοποικιλότητας και του τοπίου, καθώς και σε κοινωνικές πτυχές.

Πιστοποίηση κατά PEFC

“Έπιπλα κατασκευασμένα στη Γερμανία” – σύμφωνα με την καταχώριση RAL 0191, αυτό σημαίνει ότι η κατασκευή, η συναρμολόγηση και ο ποιοτικός έλεγχος πραγματοποιούνται στη Γερμανία. Επιπλέον, η διαδικασία κατασκευής που έχει σημασία για την ποιότητα πρέπει να πραγματοποιείται κυρίως στη Γερμανία.