Black and white kitchen

Μία κουζίνα που αντανακλά το πάθος με την εσωτερική διακόσμηση

Η Kim είναι μητέρα δύο αγοριών και είναι μαζί με τον σύζυγό της 17 χρόνια. Πριν από 4 χρόνια, έφτιαξαν το δικό τους σπίτι, όπως το είχαν ονειρευτεί, ξεκινώντας από την κουζίνα. 

Μια ματιά σε αυτό έχει μεγάλο ενδιαφέρον και ο λόγος είναι απλός: Πρόκειται για την Kim Terieur – γνωστή Instagrammer με lifestyle θεματολογία με έμφαση στην εσωτερική διακόσμηση. Μετρά δεκάδες χιλιάδες followers που την ακολουθούν για τον τρόπο ζωής της, όμορφες ιδέες για θέματα σπιτιού και οικογένειας, από διακόσμηση και καθαριότητα έως έξυπνα hacks και συνταγές.

Η Kim αποκαλύπτεται στη Nolte μέσα από μία σειρά ερωτήσεων που θα σας δώσουν έμπνευση για να μετατρέψετε το δικό σας σπίτι όσο πιο κοντά σε αυτό που είχατε ονειρευτεί.

Τι σε ενέπνευσε να μοιραστείς το «ταξίδι» στην εσωτερική διακόσμηση άλλους στο Instagram;

Στην πραγματικότητα ξεκίνησα να ασχολούμαι με την εσωτερική διακόσμηση στο Instagram από πλήξη. Τότε, όταν άρχισα να κάνω αναρτήσεις πιο ενεργά, είχα μόλις 294 followers – δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτόν τον αριθμό.

Για εσένα το Instagram είναι ένα χόμπι ή το βλέπεις ως επάγγελμα;

Θα ήταν ψέματα εάν έλεγα πως είναι απλά ένα χόμπι. Μερικά καλά πράγματα βγήκαν από αυτό, επιτρέποντάς μας να πάμε περισσότερες διακοπές απ’ ό,τι συνήθως. Ωστόσο, εξακολουθώ να το κάνω γιατί μου αρέσει πολύ να αλληλεπιδρώ με ανθρώπους, να τους εμπνέω και φυσικά να παίρνω έμπνευση από άλλους.

Τι σε οδήγησε να επιλέξεις έναν ασπρόμαυρο συνδυασμό για το σχέδιο της κουζίνας σας;

Θέλαμε μια κουζίνα που να έχει στυλ και να είναι ταυτόχρονα διαχρονική. Έτσι μου ήρθε η ιδέα για μαύρο με λευκό, συνδυάζοντας ματ και γυαλιστερές προσόψεις, που κατά τη γνώμη μου δείχνει υπέροχο αλλά παραμένει απλό, διευκολύνοντας το να «παίξεις» με αξεσουάρ.

Η μαύρη νησίδα στη μέση της κουζίνας κλέβει σίγουρα τις εντυπώσεις. Πώς προέκυψε αυτή η ιδέα;

Ήταν πάντα το όνειρό μου να έχω μια κουζίνα με νησίδα για να κάθονται πολλοί. Στα παιδικά μου χρόνια, είχαμε πολύ μικρές κουζίνες που δεν γινόταν να προσκαλέσεις κόσμο να καθίσει και να συνομιλείς ενώ παράλληλα ετοιμάζεις φαγητό. Μου αρέσει τόσο πολύ να μπορώ να κάθομαι εκεί και να κοιτάζω έξω από τα παράθυρα.

Η νησίδα στην κουζίνα είναι ένα μέρος για επικοινωνία. Είναι όντως σημαντικό σημείο στο δικό σας σπίτι;

Η κουζίνα μας είναι η καρδιά του σπιτιού. Είτε στέκεσαι στο δρόμο και κοιτάς μέσα από τα μεγάλα παράθυρα, είτε κάθεσαι στο τραπέζι του φαγητού, είτε κάνεις μια βόλτα στον κήπο, η κουζίνα είναι ορατή από παντού. Έπρεπε να είναι τέλεια και πιστεύω ότι κάναμε καλή δουλειά.

Σχεδιάσατε μόνοι σας την κουζίνα σας ή σε αρμόδιο για σχέδια κουζίνας;

Ήμασταν σε ένα στούντιο κουζίνας στο Kirchlengern εκείνη την εποχή. Αλλά ήξερα ήδη πώς ακριβώς ήθελα να δείχνει η κουζίνα μας. Ο ειδικός φρόντισε για την τελειοποίηση του σχεδίου.

Ποιες τάσεις στα σχέδια κουζίνας σε εμπνέουν περισσότερο αυτή την περίοδο;

Ειλικρινά, δεν είμαι πολύ γνώστης των τάσεων. Κάνω απλώς αυτό που μου αρέσει και ό,τι βρίσκω καλό. Δεν χρειάζεται να ακολουθείς τη ροή.

Ποιες είναι οι τρεις βασικές πτυχές που θεωρείς ιδιαίτερα σημαντικές κατά τον σχεδιασμό της κουζίνας; Ποια ήταν τα τρία απαραίτητα πράγματα που έπρεπε να ενσωματωθούν στην κουζίνα σου;

Ο χώρος της μαγειρικής ήταν ένα ξεκάθαρο must-have. Ήθελα επίσης να έχω τον απορροφητήρα εντοιχισμένο κάτω από τις εστίες. Επίσης ήταν εξαιρετικά σημαντικό για εμένα ο νεροχύτης να είναι ένα με τον πάγκο, χωρίς να προεξέχει.

Στην κουζίνα σου δεν υπάρχουν επιτοίχια ντουλάπια. Πώς προέκυψε αυτή την απόφαση;

Ο λόγος που δεν έχουμε ντουλάπια τοίχου είναι αρκετά απλός: είμαι πολύ κοντή για να τα φτάσω χωρίς σκαμπό. Επίσης, μου άρεσε η ιδέα να έχω μεγάλα παράθυρα, γι’ αυτό αποφασίσαμε να εγκαταλείψουμε τα ντουλάπια τοίχου.

 

Ποιες προκλήσεις αντιμετώπισες όταν σχεδιάζατε την open-plan (ανοιχτή) κουζίνα σας; Ποιες πτυχές ήταν ιδιαίτερα εύκολες και ποιες δύσκολες;

Καμία απολύτως. Το μόνο που επιμείναμε τότε ήταν ότι το σαλόνι θα έπρεπε να είναι οπτικά και ακουστικά κάπως διαχωρισμένο από την κουζίνα. Γι’ αυτό σχεδιάσαμε την γωνιακή πρόσβαση στο σαλόνι.

Επέλεξες κάποια ντουλάπια κουζίνας να μην έχουν λαβές. Γιατί;

Έχουμε λαβές παντού. Ωστόσο, είναι τόσο εκλεπτυσμένες που μάλλον δεν τις προσέξατε.

Ποια είναι για εσάς η γοητεία μιας open plan (ανοιχτής) κουζίνας ή γιατί την επέλεξες;

Αγαπάμε το “open living”. Μου αρέσει το φως και να είναι ευρύχωρα τα δωμάτια.

 

Υπάρχουν διακοσμητικά στοιχεία ή προσωπικές πινελιές στην κουζίνα σας που έχουν ξεχωριστό νόημα για εσάς;

Ναι, μου αρέσουν ιδιαίτερα οι σκιτσαρισμένες εικόνες των παιδιών μας. Είναι τόσο όμορφα απλά και όμως ξεχωριστά. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσες φορές έχω ανασηκώσει τα παιδιά δίπλα τους και αναπολούν. Κάποτε ήταν τόσο μικρά.

Ποιες πτυχές ήταν ιδιαίτερα σημαντικές για εσένα όταν χτίζατε το σπίτι σας; Τι συμβουλή θα έδινες σε άλλους που θέλουν να κάνουν τα σπίτια τους πιο όμορφα και άνετα;

Πάρτε πολλή έμπνευση. Μείνετε πιστοί στο στυλ σας. Και το πιο σημαντικό, κάντε το δικό σας και μην αφήσετε κανέναν άλλο να σας υποδείξει. Πρέπει να νιώθετε άνετα. Εσείς θα ζείτε εκεί, όχι κάποιος άλλος.

Θα μπορούσες να περιγράψεις την κουζίνα σου με τρεις μόνο λέξεις;

Καθαρή, μοντέρνα, κομψή.

Τι σημαίνει για εσένα «ζωή στην κουζίνα»;

Πραγματικά ζούμε στην κουζίνα μας. Είναι εκεί όπου πίνουμε ένα ποτήρι κρασί με φίλους, συζητάμε για τη μέρα, κάνουμε τα μαθήματά μας, γελάμε, κλαίμε, σκεφτόμαστε, τρώμε και άλλα… Θα μπορούσα να πω τόσα ακόμη.

«Παίζεις» με μία πολύπλευρη μίξη υλικών στο σπίτι σας. Πώς έκανες αυτό τον συνδυασμό τόσο αρμονικό και ποιες συμβουλές θα έδινες σε όσους σκέφτονται να συνδυάσουν υλικά στα σπίτια τους;

Δεν μπορώ να δώσω συγκεκριμένες συμβουλές. Νομίζω ότι έχω μια μικρή αίσθηση για το τι λειτουργεί και τι θα ήταν καλό να αποφευχθεί. Ωστόσο, χαίρομαι πάντα να βοηθάω φίλους όταν θέλουν να ακούσουν τη γνώμη μου για τις ιδέες τους.

Μπορείς να περιγράψεις πώς θα χαρακτήριζες το σπίτι σας και το στυλ εσωτερικής διακόσμησης; Αντανακλά την προσωπικότητά σου;

Απολύτως. Το σπίτι είναι το μωρό μου! Πιστεύω ότι με αντικατοπτρίζει πολύ καλά. Είμαι cool, εύρωστη, μινιμαλίστρια και μου αρέσει να φοράω μαύρα.