potato wedges με σως γιαουρτιού

Potato wedges με σως γιαουρτιού – Πεντανόστιμη συνταγή

Με αυτή τη συνταγή για potato wedges θα γνωρίσετε τις πατάτες από την αρχή, με έναν εντελώς νέο τρόπο. Πρόκειται για σπιτικές, κυδωνάτες πατάτες που μπορείτε να απολαύσετε ως συνοδευτικό με τα κρεατικά αλλά ακόμη και ως κυρίως γεύμα. Είναι τραγανές και πεντανόστιμες! 

Υλικά για πεντανόστιμες potato wedges

– 600γρ. γιαούρτι

– 2 κουταλιές της σούπας + 6 κουταλιές της σούπας λάδι

– 1 κουταλάκι σπόρους μαύρης μουστάρδας-        1 κουταλάκι του γλυκού + 2 πρέζες αλεσμένο κουρκουμά

– 2 πρέζες αλεσμένο κύμινο

– αλάτι

– πιπέρι

– τσίλι σε σκόνη (προαιρετικά)

– 1 κιλό πατάτες

– 2 κρεμμύδια

– 2 κουταλιές της σούπας χοντρό θαλασσινό αλάτι

– 4 κουταλιές της σούπας σουσάμι

– 2 μικρές αποξηραμένες πιπεριές τσίλι

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Στρώνουμε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Βάζουμε το γιαούρτι σε ένα μικρό μπολ. Ζεσταίνουμε τις 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα μικρό τηγάνι, προσθέτουμε τους σπόρους μουστάρδας και τηγανίζουμε μέχρι να αρχίσουν να σκάνε. Έπειτα τους ανακατεύουμε με το γιαούρτι. Ανακατεύουμε μέσα επίσης τις 2 πρέζες κουρκουμά και το κύμινο και μετά αλατοπιπερώνουμε. Αν θέλετε, πασπαλίστε με λίγη σκόνη τσίλι.

2. Πλένουμε τις πατάτες με κρύο νερό, τις στεγνώνουμε και τις κόβουμε σε φέτες 1 εκ., αφήνοντας τη φλούδα. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε φέτες.

3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις 6 κουταλιές της σούπας λάδι με το θαλασσινό αλάτι, το σουσάμι και 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά. Ανοίξτε τις πιπεριές τσίλι, πάρτε τους σπόρους και ανακατέψτε τους στο λάδι. Αλείφουμε τις κομμένες πατάτες  με το λάδι και τις τοποθετούμε στο ταψί με τα κρεμμύδια. Ψήνουμε στο φούρνο (στη μεσαία σχάρα) για περίπου 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν, να γίνουν τραγανές εξωτερικά και μαλακές εσωτερικά. Σερβίρουμε τις potato wedges με το γιαούρτι στη Nolte κουζίνα μας!

Σας άρεσε η συνταγή για potato wedges;