Εσωτερική οργάνωση στα ντουλάπια της κουζίνας

Πώς να είναι η κουζίνα σας πάντα σε τάξη – Τα μυστικά της Nolte

Γίνεται μία κουζίνα να είναι πάντα σε τάξη; Κι όμως γίνεται τα ντουλάπια της κουζίνας σας και τα συρτάρια να είναι πάντα οργανωμένα και τακτοποιημένα. Για να το πετύχετε αυτό, φέρτε στο μυαλό σας τι κάνετε όταν βρίσκεστε στην κουζίνα σας. 

Για παράδειγμα, έχετε σκεφτεί ποτέ να διατηρήσετε φρέσκα τρόφιμα κάπου κοντά στο νεροχύτη και τους κάδους σκουπιδιών; Κάτι τέτοιο θα σας επιτρέψει να απορρίψετε τα απόβλητα που δημιουργούνται κατά την προετοιμασία του γεύματος γρήγορα και αποτελεσματικά. Με την ίδια λογική, όλα όσα χρειάζεστε για το μαγείρεμα θα πρέπει να έχουν θέση κοντά στην εστία. Σε γενικές γραμμές, ό,τι χρησιμοποιείται πιο συχνά πρέπει να είναι εύκολα προσβάσιμο.

Έχοντας αυτό στο μυαλό, μπορείτε να δημιουργήσετε διαφορετικές ζώνες λειτουργίας της κουζίνας σας και να προσαρμόσετε τη μία με την άλλη. Θα διαπιστώσετε πως όταν όλα είναι με σειρά εκεί που τα χρειάζεστε, τα γεύματά σας θα μαγειρεύονται ουσιαστικά μόνα τους. Εάν, πέρα από όλα αυτά, το εσωτερικό των συρταριών και των ντουλαπιών σας είναι τέλεια οργανωμένο χάρη στα έξυπνα διαχωριστικά, η καθημερινή σας εργασία στην κουζίνα θα μοιάζει… παιχνίδι!

Η βοήθεια των διαχωριστικών

Βάλτε μαζί ό,τι ταιριάζει: Για παράδειγμα, όλα τα σκεύη ψησίματος σε ένα κουτί, τα υλικά του πρωινού στο ίδιο μέρος. Αυτό θα σας βοηθήσει να ετοιμάζετε τα πάντα γρήγορα παίρνοντας αμέσως ό,τι χρειάζεστε. Χρησιμοποιήστε ένα καλάθι με μπουκάλια για να ταξινομήσετε εκ των προτέρων τα ποτά που θέλετε να σερβίρετε στους επισκέπτες.

Βολική θέα απ’ όλες τις πλευρές

Με τις συρόμενες μονάδες κουζίνας είναι εύκολο να βλέπετε τις προμήθειές σας και από τις δύο πλευρές, όπως και να έχετε πρόσβαση. Με τα πρακτικά κουτιά, όλα έχουν τη δική τους θέση τους – και μπορούν να επανατοποθετηθούν πολύ πιο εύκολα.

Κάθετο ντουλάπι κουζίνας με ράφια

Συρτάρια κουζίνας με βάθος για όλες τις χρήσεις

Τα βαθιά συρτάρια είναι αληθινά θαύματα αποθηκευτικού χώρου: Σας επιτρέπουν να αποθηκεύετε τα πάντα -από κατσαρόλες και πιάτα μέχρι προμήθειες- με άψογα οργανωμένο τρόπο. Διατίθενται επίσης ειδικά ντουλάπια για τον διαχωρισμό των απορριμμάτων σας ακριβώς κάτω από τον νεροχύτη σας.

Έξτρα αποθηκευτικός χώρος

Τα έξτρα βαθιά συρτάρια προκαλούν έκπληξη όταν ανοίγουν προσφέροντας 32% περισσότερο χώρο αποθήκευσης. Έτσι δεν χρειάζεται να θυσιάσετε καθόλου χώρο από τον τοίχο σας. Τι υπέροχη λύση!

Ξεκάθαρος διαχωρισμός

Τα εύκαμπτα διαχωριστικά είναι χρήσιμα ώστε τα συρτάρια να φαίνονται τακτοποιημένα. Πιάτα, μαχαιροπίρουνα και κατσαρόλες: Όλα στη θέση τους. Απλώς βάλτε μαζί ό,τι ταιριάζει. Τα καπάκια από τις κατσαρόλες ταιριάζουν δίπλα στις κατσαρόλες και τα φλιτζάνια δίπλα στα πιατάκια τους. Αυτή η διάταξη θα κάνει την εργασία στην κουζίνα σας πολύ πιο εύκολη.

Τα μπαχαρικά σας σε πρώτη θέα

…αλλά όχι παντού μπροστά σας. Αλάτι, πιπέρι, ξύδι, λάδι, σάλτσες – υλικά που χρησιμοποιούμε συνεχώς στο μαγείρεμα. Το τέλειο μέρος για αυτά είναι σε ντουλάπια και συρτάρια με κατάλληλα διαχωριστικά αριστερά και δεξιά από τις εστίες της κουζίνας. Έτσι μπορείτε πάντα να παρακολουθείτε τι γίνεται στην κατσαρόλα σας.

Τρεις τρόποι για να είναι η κουζίνα πάντα σε τάξη

Η επιλογή είναι μία: Η Nolte παρέχει μια μεγάλη ποικιλία λύσεων οργάνωσης από βασικά ένθετα έως αριστοκρατικά σχέδια γνήσιου ξύλου. Να είστε σίγουροι πως έχουμε την τέλεια επιλογή για κάθε απαίτηση και φυσικά προϋπολογισμό

Διαχωριστικά για τα συρτάρια και τα ντουλάπια της κουζίνας

 

1. Πλαστικό

Τα διαχωριστικά για συρτάρια κουζίνας από πλαστικό έχουν το πλεονέκτημα ότι καθαρίζονται πολύ εύκολα. Είναι πρακτικά και διαθέσιμα για κάθε πλάτος συρταριού. Με οριζόντιες και κάθετες θήκες εγγυώνται μία ακόμη πιο ξεκάθαρη τάξη και οργάνωση στα συρτάρια σας.

Διαχωριστικά και θήκες για συρτάρια και ντουλάπια κουζίνας

 

2. Φυσικό ξύλο από δρυ

 Η τέλεια επιλογή για όσους αγαπούν τα πιο φυσικά αντικείμενα. Εδώ να περιμένετε για τα μαχαιροπήρουνα για οποιοδήποτε πλάτος συρταριού όπως επίσης και μεγάλη ποικιλία για τις συρόμενες μονάδες. Τα επιμέρους στοιχεία μπορούν να συνδυαστούν όπως θέλετε.

Διαχωριστικά και θήκες για συρτάρια και ντουλάπια κουζίνας

 

3. Ξύλο δεσποτάκι

Το γνήσιο ξύλο δεσποτάκι είναι μία εξαιρετικής ποιότητας επιλογή. Διαθέσιμο σε θήκες για μαχαιροπήρουνα για κάθε πλάτος συρταριού αλλά και σε διάφορα διαχωριστικά. Προσαρμόζεται επίσης στις δικές σας διαστάσεις για κάθε χρήση που προτιμάτε.