Japandi style κουζίνα της Nolte

Japandi style: Η τελευταία τάση στις κουζίνες και την επίπλωση

Έχετε ακούσει ξανά τον όρο Japandi style; Πρόκειται για μία εξαιρετικά δημοφιλή τάση που κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος στη διακόσμηση. Συνδυάζει αρμονικά την αισθητική του ιαπωνικού στυλ με τις αρχές του σκανδιναβικού. Αυτό το μοναδικό στυλ ενώνει την σκανδιναβική απλότητα και λειτουργικότητα με την ιαπωνική κομψότητα και την προσοχή στη λεπτομέρεια δημιουργώντας μία ήρεμη, ισορροπημένη και αισθητικά ελκυστική ατμόσφαιρα. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στο japandi style καθώς και tips για το πώς να το ενσωματώσετε στο δικό σας σπίτι.

Japandi style: Όσα πρέπει να μάθετε για την δημοφιλή τάση

To japandi προκύπτει από το Japan (Ιαπωνία) και το Scandi (Σκανδιναβία). Είναι ένα concept που ενώνει τα καλύτερα στοιχεία και των δυο στυλ. Εστιάζει στον μινιμαλισμό, στα φυσικά υλικά και στους γήινους ήρεμους τόνους. Σε ένα japandi δωμάτιο βρίσκει κανείς έναν συνδυασμό από καθαρές γραμμές, λειτουργικότητα και πινελιές ζεστασιάς και θαλπωρής που είναι χαρακτηριστικά των σκανδιναβικών εσωτερικών χώρων. Αυτά, σε συνδυασμό με την ιαπωνική αγάπη για τη φύση και τη δεξιοτεχνία.

Πώς να ενσωματώσετε το japandi style στο σπίτι σας

1. Μειώστε την ακαταστασία: Ξεκινήστε καθαρίζοντας τον χώρο από περιττά αντικείμενα. Το Japandi είναι ένα συνειδητά μινιμαλιστικό στυλ που δίνει αξία στους ανοιχτούς, ευάερους χώρους.

2. Επιλέξτε έπιπλα με σύνεση: Ψάξτε για κομμάτια που είναι λειτουργικά και ταυτόχρονα αισθητικά ευχάριστα. Οι απλές, καθαρές γραμμές είναι το «κλειδί».

3. Focus στην ποιότητα και τη δεξιοτεχνία: Προτιμήστε χειροποίητα αντικείμενα ή από υψηλής ποιότητας υλικά, είτε πρόκειται για μικρά διακοσμητικά αντικείμενα είτε για κομμάτια επίπλων.

4. «Παίξτε» με φυσικά χρώματα και υφές: Χρησιμοποιείστε απαλούς γήινους τόνους και φυσικές υφές όπως ξύλο, λινό και κεραμικά ώστε να δημιουργήσετε ζεστασιά και ηρεμία στον χώρο.

5. Φέρτε τη φύση στους εσωτερικούς χωρους: Βάλτε φυτά και φυσικά στοιχεία στο εσωτερικό σας για να δημιουργήσετε μια σύνδεση με τη φύση και να κάνετε τον χώρο να φαίνεται «ζωντανός». 

Τα σημεία «κλειδιά» του Japandi style

1. Φυσικά υλικά: Ξύλο, μπαμπού, λινό και κεραμεικά είναι τα υλικά που χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο για να τονίσουν την φυσικότητα και την απλότητα.

2. Ουδέτερη παλέτα χρωμάτων: Γήινοι τόνοι, λευκό, μπεζ, απαλά γκρι και πράσινα κυριαρχούν στο στυλ Japandi, δημιουργώντας μια ήρεμη και χαλαρωτική ατμόσφαιρα. Το μαύρο χρησιμοποιείται μόνο για κάποια μικρά highlights.

3. Μινιμαλισμός και λειτουργικότητα: Κάθε αντικείμενο σε έναν χώρο Japandi έχει έναν σκοπό. Η περιττή διακόσμηση αποφεύγεται.

4. Χειροτεχνία και ποιότητα: Τα χειροποίητα αντικείμενα και τα ποιοτικά υλικά κυριαρχούν. Αυτό αντανακλά την ιαπωνική εκτίμηση για τη δεξιοτεχνία και την μακροζωία.

5. Σύνδεση με τη φύση: Τα φυτά και τα φυσικά στοιχεία είναι σημαντικά για την αρμονική σύνδεση με τον έξω κόσμο.

NeoLeaf σε golden oak

Το δικό μας σχέδιο κουζίνας σε neoLeaf Golden Oak είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του Japandi style. Η κομψή εμφάνιση της ξανθιάς βελανιδιάς εναρμονίζεται θαυμάσια με τη γήινη χρωματική παλέτα του στυλ Japandi, φέρνοντας φυσική ζεστασιά σε κάθε δωμάτιο. Οι καθαρές γραμμές και η υψηλής ποιότητας κατασκευή τονίζουν τη μινιμαλιστική αισθητική, ενώ το υλικό και η χρωματική σύνθεση αναδεικνύουν το στοιχείο της φύσης. Κατασκευασμένη στο σύνολό της από ξύλο.

Το Japandi Style σε μία Nolte κουζίνα – Τι να περιμένετε

 
Ένα σχέδιο χωρίς κρεμαστά ντουλάπια

Συνέπεια στις γραμμές

Ένας μπουφές που «παίζει» με διαφορετικά βάθη

Στρογγυλά σχήματα ενσωματωμένα με συνέπεια τόσο στις λαβές όσο και γενικά στον χώρο

Διαχρονικό design, ηρεμία και ισορροπία

Συνοψίζοντας, το Japandi style προσφέρει μια υπέροχη ευκαιρία να φέρετε ηρεμία και ισορροπία στο σπίτι σας. Συνδυάζοντας τη σκανδιναβική λειτουργικότητα με την ιαπωνική αισθητική, δημιουργείται ένα διαχρονικό design που είναι ταυτόχρονα χαλαρωτικό και εμπνευσμένο. Με λίγες προσαρμογές και έμφαση στην ποιότητα και τη φυσικότητα, αυτό το μοναδικό στυλ μπορεί να ενσωματωθεί σε οποιονδήποτε χώρο διαβίωσης.