Πίτσα μαργαρίτα με σπιτική ζύμη

Συνταγή για πίτσα μαργαρίτα με σπιτική ζύμη – Θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους

Γνωρίζατε ότι η πίτσα μαργαρίτα δείχνει τα εθνικά χρώματα της Ιταλίας; Μία εύκολη συνταγή για αγαπημένη, κλασική ιταλική πίτσα μαργαρίτα με σπιτική ζύμη και τυριά που λιώνουν. Θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους! 

Για τη συνταγή χρειάζεστε:

Υλικά
– 5γρ. μαγιά
– 500γρ. αλεύρι
– 1,5 κουταλιά της σούπας αλάτι
– Σάλτσα ντομάτας
– 250γρ. μοτσαρέλα
– Ντοματίνια
– Φύλλα βασιλικού
– Αλάτι
– Πιπέρι

Εκτέλεση:

1.Ρίχνετε 300ml κρύο νερό σε ένα μπολ και θρυμματίζετε τα 5γρ. φρέσκιας μαγιάς στο νερό, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτετε τα 500γρ αλεύρι και μισή κουταλιά της σούπας αλάτι και ζυμώνετε καλά. Έπειτα πλάθετε την ζύμη σχηματίζοντας μία λεία μπάλα. Στη συνέχεια, τοποθετείτε τη ζύμη σε ένα μπολ, τη σκεπάζετε με μια πετσέτα κουζίνας και την αφήνετε σε ζεστό μέρος για περίπου. 1,5 ώρα. Μέχρι τότε η ζύμη θα πρέπει να έχει διπλασιαστεί σε μέγεθος.

2. Πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι την επιφάνεια εργασίας και χωρίζετε τη ζύμη σε τέσσερα ίσα κομμάτια. Πλάθετε κάθε κομμάτι σε μπάλα και το αφήνετε ξανά να ξεκουραστεί για περίπου 1 ώρα.

3. Ανοίγουμε κάθε μπάλα σε βάση πίτσας και αλείφουμε με σάλτσα ντομάτας. Από πάνω βάζουμε μοτσαρέλα και βασιλικό. Συμβουλή: Προσθέστε μερικά ντοματίνια για αυτό το κάτι… έξτρα!

4. Τραβήξτε την πίτσα σε χαρτί ψησίματος. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 250°C και ψήνετε για 12’-15’ στη χαμηλή σχάρα.

5. Απολαύστε την πίτσα μαργαρίτα στη Nolte κουζίνα σας!

Σας άρεσε η συνταγή για πίτσα μαργαρίτα;