Νόστιμη πατατοσαλάτα

Νόστιμη πατατοσαλάτα – Μία διαφορετική συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε

Μία σούπερ εύκολη συνταγή για πατατοσαλάτα, αναβαθμισμένη με έξτρα υλικά όπως πικάντικο καπνιστό ζαμπόν και κρεμμυδάκια. Μπορείτε να την απολαύσετε ως συνοδευτικό ή ως κύριο πιάτο. Το σίγουρο είναι πως αξίζει να την δοκιμάσετε!

Υλικά για την… διαφορετική πατατοσαλάτα

– 1 κιλό πατάτες

– αλάτι

– 100γρ καπνιστό πικάντικο ζαμπόν (κομμάτι)

– 1 μεγάλο κίτρινο κρεμμύδι

– 1 κόκκινο κρεμμύδι

– 3 κουταλιές της σούπας καρυδέλαιο

– 100ml λευκό ξύδι

– 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια

– 4 μικρά αγγουράκια τουρσί

– 50-100ml ζωμός λαχανικών (προαιρετικό)

– 4 αυγά βραστά καθαρισμένα

Εκτέλεση

1. Πλένουμε τις πατάτες και στη συνέχεια τις βράζουμε σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε χαμηλή φωτιά για 20-30 λεπτά μέχρι να γίνουν. Βράζουμε το ζαμπόν σε 150ml ανάλατο νερό για 5 λεπτά και μετά το αφήνουμε να κρυώσει μέσα στο ζουμί.

2. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια. Βγάζουμε το ζαμπόν και το κόβουμε σε μικρούς κύβους. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τους κύβους ζαμπόν σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε το ζουμί στο οποίο βράσαμε το ζαμπόν και αφήνουμε ακόμη 5 λεπτά. Προσθέτουμε το ξύδι και αλατοπιπερώνουμε.

3. Στραγγίζουμε τις πατάτες, ξεπλένουμε με κρύο νερό και μετά τις ξεφλουδίζουμε. Έπειτα κόβουμε σε πιο μικρά κομμάτια. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε προσεκτικά το μίγμα του ζαμπόν που έχουμε ετοιμάσει με τις πατάτες. Πλένουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και μετά τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες. Ψιλοκόβουμε τα αγγουράκια και τα ρίχνουμε μέσα στην πατατοσαλάτα μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Αφήστε για λίγο τη σαλάτα να απορροφήσει τις γεύσεις πριν τη σερβίρετε. Θυμηθείτε πως η πατατοσαλάτα σας δεν πρέπει να είναι πολύ στεγνή. Σε αυτή την περίπτωση προαιρετικά χρησιμοποιείστε ζωμό λαχανικών. Κόβετε τα αυγά στα τέσσερα και χρησιμοποιήστε τα για να γαρνίρετε την πατατοσαλάτα. 

Αλατοπιπερώστε και καλή όρεξη!