ιδέες για αποθηκευτικό χώρο σε μικρή κουζίνα χωρίς επάνω ντουλάπια

Κουζίνα χωρίς επάνω ντουλάπια – Πότε πρέπει να την επιλέξετε

Θα επιλέγατε ποτέ μία κουζίνα χωρίς επάνω ντουλάπια; Ένα τέτοιο σχέδιο κουζίνας κάνει τον χώρο να φαίνεται πιο ανοιχτός ενώ δημιουργεί και μία πιο μοντέρνα ατμόσφαιρα. 

Συγκεκριμένα, τα τελευταία χρόνια μία αξιοσημείωτη τάση έχει κάνει την εμφάνισή της στα σχέδια κουζίνας: Η πλήρης παράλειψη των επάνω ντουλαπιών. Η επιλογή αυτή ωστόσο δεν έχει να κάνει μόνο με λόγους αισθητικής αλλά αποτελεί ιδανική εναλλακτική για συγκεκριμένες περιπτώσεις δωματίων.

Γιατί να επιλέξετε μία κουζίνα χωρίς επάνω ντουλάπια

Ένα σχέδιο κουζίνας χωρίς επάνω ντουλάπια κάνει αυτόματα τον χώρο να φαίνεται πιο ανοιχτός. Αποτελεί ιδανική επιλογή για δωμάτια με κεκλιμένα ταβάνια καθώς τα ντουλάπια είναι δύσκολο να τοποθετηθούν. Επίσης, το γεγονός ότι η κουζίνα χωρίς επάνω ντουλάπια αποτελεί μία από τις τελευταίες τάσεις δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι μόνο για μοντέρνους χώρους! Ακόμη και οι κουζίνες εξοχής ή οι κλασικές κουζίνες φαίνονται κομψές χωρίς επάνω ντουλάπια.

Εάν επιλέξετε μια κουζίνα χωρίς επάνω ντουλάπια τοίχου μπορείτε να σχεδιάσετε ευρύχωρα ντουλάπια βάσης. Το σίγουρο είναι ότι η Nolte έχει προτάσεις για πλούσιο αποθηκευτικό χώρο. 

κουζίνα χωρίς ντουλάπια για χώρους με κεκλιμένο ταβάνι

Λύσεις για αποθηκευτικό χώρο σε κουζίνα χωρίς επάνω ντουλάπια

Για όσους ανησυχούν ότι μια κουζίνα χωρίς επάνω ντουλάπια τοίχου μπορεί να μην έχει αρκετό αποθηκευτικό χώρο, η απάντηση είναι η εξής: Τα ντουλάπια βάσης, οι μονάδες με βαθιά συρτάρια και τα ειδικά εσωτερικά εξαρτήματα δίνουν λύσεις για αποτελεσματική αξιοποίηση κάθε σπιθαμής ώστε να δημιουργηθεί ο απαιτούμενος αποθηκευτικός χώρος. Επιπλέον, τα ψηλές μονάδες ντουλαπιών μπορούν να χρησιμεύσουν ως πρόσθετος αποθηκευτικός χώρος. Τα ανοιχτά ράφια προσθέτουν κάτι το διαφορετικό στη συνολική εμφάνιση και παρέχουν έξτρα χώρο για διάφορα είδη κουζίνας.

Η κουζίνα ενσωματώνεται άψογα στο καθιστικό

Μία κουζίνα χωρίς επάνω ντουλάπια τοίχου δείχνει πιο «ελαφριά» και ενσωματώνεται πιο όμορφα με το καθιστικό όταν πρόκειται για χώρο με ανοιχτή διαρρύθμιση. Έτσι δημιουργείται μια ομαλή και αρμονική μετάβαση από την κουζίνα στο καθιστικό. Ο μινιμαλιστικός σχεδιασμός δεν έρχεται σε αντίθεση με τη λειτουργικότητα: Μια κουζίνα χωρίς τα επάνω ντουλάπια τοίχου μπορεί να είναι πραγματικά άψογη λειτουργικά χωρίς να κυριαρχεί οπτικά στον χώρο του καθιστικού. Για όλους αυτούς τους λόγους αποτελεί μια αισθητικά ευχάριστη και πρακτική λύση για τους σύγχρονους χώρους διαβίωσης.

Ξύλινη κουζίνα με πλάτη χωρίς επάνω ντουλάπια τοίχου

Όλες οι λύσεις για τη δημιουργία αποθηκευτικού χώρου σε κουζίνες χωρίς επάνω ντουλάπια τοίχου

Τα ψηλά ντουλάπια προσφέρουν ακόμη περισσότερο αποθηκευτικό χώρο απ’ ό,τι o συνδυασμός ντουλαπιών βάσης με άνω ντουλάπια τοίχου. Αυτό ωστόσο ενδεχομένως να απαιτεί την απώλεια κάποιας επιφάνειας εργασίας. Τα ψηλά ντουλάπια παρέχουν ομοιόμορφη εμφάνιση και είναι εξαιρετικά πρακτικά για όσους χρειάζονται περισσότερο αποθηκευτικό χώρο. Είναι επίσης εξαιρετικά για να πλαισιώσουν ένα ψυγείο ή να κάνουν την κουζίνα, συμπεριλαμβανομένου του ψυγείου, να φαίνεται συμμετρική. Για όσους δεν τους αρέσουν ή δεν μπορούν να έχουν ψηλά ντουλάπια, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ψηλοί μπουφέδες για τη δημιουργία πρόσθετου αποθηκευτικού χώρου. Οι ψηλοί μπουφέδες αποτελούν ιδανική λύση για χώρους κάτω από κεκλιμένες οροφές. Εξασφαλίζουν ότι το δωμάτιο παίρνει περισσότερο αέρα και φως χωρίς να στερείται αποθηκευτικό χώρο. Τα ανοιχτά ράφια συμβάλλουν επίσης ώστε η ατμόσφαιρα να δείχνει πιο ανοιχτή και ευάερη και επιπλέον μπορούν να αναδείξουν διακοσμητικά στοιχεία.