Συνταγή για fish and chips

Συνταγή για νόστιμα και σπιτικά fish and chips

Τι σας έρχεται αμέσως στο μυαλό στο άκουσμα της λέξης «Αγγλία»; Σίγουρα τα fish and chips που θεωρούνται ένα τα παραδοσιακά πιάτα της Βρετανίας. Φέρτε αγγλική «μυρωδιά» στην κουζίνα σας με αυτή τη συνταγή.

Έτοιμοι να απολαύσετε τα πιο νόστιμα και σπιτικά fish and chips; 

Υλικά:

– 800 γραμμάρια πατάτες αλατισμένες

– 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο άνηθο

– 125γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

– 175 ml ελαφριά μπύρα

– 1 ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

– κουταλάκι του γλυκού μέλι

– 4 φιλέτα μπακαλιάρου, ξεφλουδισμένα (500γρ.)

– Πιπέρι

– 1,5 λίτρο λάδι για τηγάνισμα

– 4 κουταλιές της σούπας μαγιονέζαΣυν το αλεύρι για το ξεσκόνισμα

Τραγανά fish and chips

Εκτέλεση

1. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μπαστουνάκια πάχους περίπου 1 εκ. Βάλτε τις πατάτες να βράσουν σε νερό με 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι για περίπου 5 λεπτά και στη συνέχεια στραγγίστε καλά. Ανακατεύουμε μαζί τον άνηθο και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μπύρα, το μπέικιν πάουντερ, το μέλι και ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι μέχρι να έχουμε ένα λείο χυλό. Βάλτε το μπολ σε μία με κρύο νερό και ανακατέψτε μέχρι να κρυώσει το κουρκούτι.

2. Ξεπλύνετε και στεγνώστε τα φιλέτα ψαριού και μετά βάλτε τα στο αλεύρι. Αλατοπιπερώνετε και ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα στους 180°C – η σωστή θερμοκρασία είναι όταν σχηματίζονται φυσαλίδες σε ένα ξύλινο σκεύος που κρατάμε μέσα στο λάδι. Τώρα βουτάτε το ψάρι στο κουρκούτι μπύρας μέχρι να καλυφθεί εντελώς. Αφού στραγγίσετε τηγανίζετε στο λάδι για 2’. Ανασηκώστε, βουτήξτε το ελαφρώς τηγανισμένο ψάρι ξανά στο κουρκούτι και έπειτα ξανά στο τηγάνι για άλλα 3′. Τα βγάζετε από το λάδι και στραγγίζετε σε χαρτί κουζίνας.

3. Τηγανίζετε τις πατάτες στο καυτό λάδι για 12-15 λεπτά και μετά στραγγίζετε. Συνδυάστε με το μείγμα άνηθου και αλατιού και μετά σερβίρετε με τα φιλέτα ψαριού και τη μαγιονέζα.

Απολαύστε τα πιο νόστιμα και σπιτικά fish and chips στη Nolte κουζίνα σας!