Τα churros είναι το κλασικό γλύκισμα των Ισπανών. Στην χώρα μας είναι γνωστά και ως οι «λουκουμάδες της Ισπανίας». Είναι πεντανόστιμα και ιδιαίτερα δημοφιλή στις χώρες της Ευρώπης. Οι Ισπανοί τα προτιμούν και σκέτα ακόμη και για πρωινό. Αποτελεί must για τους λάτρεις των επιδορπίων και η συνταγή είναι απλή και γρήγορη.
Υλικά για churros με άχνη και dip σοκολάτας
- 40γρ βούτυρο
- μια πρέζα αλάτι
- 200γρ αλεύρι απλό
- 3 μεγάλα αυγά
- 750ml φυτικό λάδι για τηγάνισμα (π.χ. ηλιέλαιο)
- 300γρ μαύρη σοκολάτα (τουλάχιστον 60% κακάο)
- ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
- Plus: κορνέ ζαχαροπλαστικής με αστέρι
Εκτέλεση
1. Για τη ζύμη, βάζετε 250ml νερό να βράσει σε μια κατσαρόλα με το βούτυρο και το αλάτι. Προσθέτετε το αλεύρι και χτυπάτε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ξεκολλήσει η ζύμη από τα πλαϊνά του σκεύους και να γίνει μια μπάλα. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτετε τα αυγά -ένα τη φορά- και τα χτυπάτε μέσα στη ζύμη. Αφήνουμε στην άκρη.
2. Για το τηγάνισμα, ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα (είναι αρκετά ζεστό όταν σχηματίζονται φυσαλίδες σε μια ξύλινη κουτάλα που έχει τοποθετηθεί μέσα στο λάδι). Εν τω μεταξύ, ψιλοκόβετε τη σοκολάτα με ένα μαχαίρι και στη συνέχεια λιώστε τη σε μπεν-μαρί.
3. Γεμίζετε το κορνέ με τη ζύμη και αδειάστε στο καυτό λάδι λωρίδες μήκους 5–8cm. Τηγανίζετε τα churros για περίπου 1 λεπτό μέχρι να ροδίσουν, γυρίζοντάς τα συχνά με μια τρυπητή κουτάλα. Βγάζετε τα churros και ακουμπάτε σε χαρτί κουζίνας ώστε να στραγγίσουν. Βάζετε τη σοκολάτα σε μικρά μπολ. Πασπαλίζετε τα churros με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε αμέσως μαζί με τη σοκολάτα.
Τα churros είναι ετοιμα για απόλαυση στη Nolte κουζίνα σας!