Κουζίνα Nolte με ματ λάκα

Πώς να βάλετε χρώμα στην κουζίνα σας – Ματ λάκα σε 20 αποχρώσεις

Έχετε ακούσει ξανά τον όρο  Τα χρώματα αντανακλούν τάσεις, διαθέσεις και γούστα. Έχουν την ικανότητα είτε να μας κολακεύουν ή να μας κάνουν να φαινόμαστε χλωμοί. 

Στα έπιπλα, τα χρώματα είναι απαραίτητα για να μας κάνουν να νιώθουμε ευχάριστα. Ωστόσο οι περισσότεροι διστάζουν να προσθέσουν πινελιές χρώματος. Ανησυχούν ότι θα κουραστούν από τον χρωματικό συνδυασμό που επέλεξαν για την κουζίνα τους.

Η Nolte Kitchen αντιμετωπίζει αυτoν τον προβληματισμό με το concept της ματ λάκας: Η ματ λάκα επιτρέπει τον συνδυασμό αγαπημένων χρωμάτων με κομψό τρόπο ώστε να αποφεύγονται συγκρουσιακά λάθη. Ό,τι σας αρέσει και ό,τι εκφράζει την προσωπικότητά σας είναι εφικτό. Το χρώμα μπορεί και δίνει μορφή σε έναν χώρο και θα δώσει στην κουζίνα σας ένα πιο προσωπικό ύφος.

Το μπεζ και το γκρι είναι η μοντέρνα εναλλακτική λύση στο λευκό. Υπόσχονται κομψότητα, αντοχή και συνδυάζονται εύκολa.

Ματ λάκα σε 20 αποχρώσεις για οποιοδήποτε στυλ

Είτε επιθυμείτε κάτι μινιμαλιστικό, με ευθείες γραμμές, κλασικό, με λεπτό πλαίσιο ή παιχνιδιάρικο – όλα είναι δυνατά. Τα 20 χρώματά μας και μια ποικιλία συνδυασμών είναι διαθέσιμα για πολλές προσόψεις.

Ακόμη και οι κουζίνες χωρίς πόμολα εντάσσονται σε αυτό το concept, μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια: Σχεδιάστε βάσεις, πλαϊνά πάνελ, επενδύσεις εσοχών, ακόμη και τοίχους σε ταιριαστά χρώματα!

Όμορφο και αποτελεσματικό

Όπως συμβαίνει και στη ζωή: Όσο πιο απλά τόσο πιο όμορφα! Σε γενικές γραμμές, είναι ιδανικός ο συνδυασμός των πολύ δύο αποχρώσεων. Συνιστάται επίσης να χρησιμοποιείτε υλικά όπως ξύλο, μέταλλο ή πέτρα για τον πάγκο εργασίας ή το splashback σας ως συνδετικό στοιχείο. Είναι σημαντικό να αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε τα χρώματα τυχαία και αντίθετα, να τα χρησιμοποιείτε συστηματικά.

Επιλέξτε ένα βασικό χρώμα και στη συνέχεια προσθέστε εντυπωσιακές αποχρώσεις. Τα χρώματα σας επιτρέπουν επίσης να χωρίσετε οπτικά ένα δωμάτιο σε διαφορετικές περιοχές. Αυτό είναι χρήσιμο ειδικά για σχέδια ανοιχτού χώρου. Μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε στο σχέδιό σας χαλιά, κουρτίνες, έπιπλα καθισμάτων και διακοσμητικά. Αν θέλετε να είστε πολύ σίγουροι ότι όλα ταιριάζουν, είναι συχνά χρήσιμο να δημιουργήσετε ένα “moodboard” από δείγματα χρωμάτων και υλικών για να έχετε μια προεπισκόπηση του τελικού αποτελέσματος.

 Έτσι θα βεβαιωθείτε ότι το σχέδιό σας λειτουργεί! Συγκεντρώσαμε για εσάς μερικούς από τους αγαπημένους μας συνδυασμούς. Απολαύστε τους!

Αντιθέσεις για μοντέρνο αποτέλεσμα

Η χρήση χρωμάτων και υλικών απαιτεί προσεκτικό σχεδιασμό. Σε αυτό το σχέδιο, το φυσικό ξύλο δημιουργεί ένα φόντο για την πρόσοψη SOFT LACK σε βαθύ μπλε μαλακό ματ.

Η επένδυση στην πλάτη της κουζίνας είναι ένα πραγματικό highlight που μαγνητίζει τα βλέμματα.

Κομψότητα από την καρδιά του Τορίνο

Η πιο πρόσφατη προσθήκη στον κατάλογο της ματ λάκας είναι η πρόσοψη TORINO LACK, βασικό στοιχείο του νεοκλασικού στυλ.

Όταν το χρώμα ορίζει τον χώρο

Αυτό το ράφι σε henna red ορίζει τη μετάβαση στο σαλόνι, όπου το χρώμα αντανακλάται στο χαλί και τον καναπέ. Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν ταιριαστά πάνελ και βάσεις επίπλων για να ενσωματωθούν τα χρώματα στο περιβάλλον του σπιτιού.