Ana

Ένα βοηθητικό δωμάτιο που συνδυάζει στυλ, λειτουργικότητα και ζεστασιά

Καλώς ήρθατε στον κόσμο της Ana Johnson, της influencer που εντυπωσιάζει όχι μόνο με τη διαφορετική παρουσία της στα social media αλλά και την αίσθηση του στυλ, της λειτουργικότητας και της ζεστασιάς που έχει δημιουργήσει στο σπίτι της. Γνωστή για τις αναρτήσεις της σχετικά με την οικογενειακή ζωή, lifestyle, ομορφιά, μόδα, ταξίδια και DIY, η Ana μας παίρνει μαζί αυτή τη φορά σε ένα πολύ ξεχωριστό «ταξίδι»: Τον επανασχεδιασμό του βοηθητικού δωματίου του σπιτιού της. Ένα αγαπημένο έργο από την Nolte.

Πώς γεννήθηκε η ιδέα να στήσεις ένα βοηθητικό δωμάτιο;

Στο πρώτο μου διαμέρισμα, ένα τέτοιο δωμάτιο υπήρχε ενσωματωμένο. Από τότε, γνωρίζω πόσο πρακτικό είναι να κάνεις δουλειές του σπιτιού εδώ. Ωστόσο, αυτό το δωμάτιο δεν ήταν όμορφο και γι’ αυτό χρειαζόταν να αλλάξει κατά τον σχεδιασμό του σπιτιού μας. Εδώ ήρθε η Nolte Kitchen ως αξιόπιστος συνεργάτης. Μαζί, σχεδιάσαμε ένα βοηθητικό δωμάτιο τόσο καλά μελετημένο που μοιάζει σαν χώρος καθιστικoύ.

Πώς εμπνευστήκατε τον σχεδιασμό του;

Κατά τη διάρκεια της περιήγησης στο Nolte Forum, ανακαλύψαμε ολόκληρη τη γκάμα της Nolte Kitchen και αντλήσαμε ιδέες. Οι πολλές διαφορετικές προσόψεις και διακοσμήσεις μας κατέκλυσαν και δύσκολα μπορούσαμε να αποφασίσουμε καθώς οι επιλογές ήταν ατελείωτες. Η τελική ιδέα προέκυψε από τις καλές εντυπώσεις.

Τι ήταν για εσάς πιο σημαντικό κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού του;

Όταν σκέφτεσαι ένα βοηθητικό δωμάτιο, στο μυαλό σου έρχεται ένα σκοτεινό, κρύο δωμάτιο, που συνήθως βρίσκεται στο υπόγειο. Ο νέος αυτός χώρος θα έπρεπε να ήταν φωτεινός, φιλικός και cozy. Μιας και οι δουλειές του σπιτιού δεν γίνεται να αποφευχθούν, είναι προτιμότερο να γίνονται σε ένα μέρος στο οποίο είναι ευχάριστο να περνάς χρόνο.

Τι ήταν απαραίτητο, που δεν γινόταν με τίποτα να λείπει;

Το να έχω μεγάλο αποθηκευτικό χώρο ήταν πολύ σημαντικό για εμένα. Υπάρχουν πολλά σκεύη και συσκευές για τις δουλείες του σπιτιού που πρακτικά πρέπει κάπου να αποθηκεύονται. Για πλυντήριο-στεγνωτήριο χρειάζεται επίσης χώρος και ιδανικά για να αποθηκεύονται τα παπούτσια και τα κλινοσκεπάσματα. Επιπλέον ιδανικά θα θέλαμε να αποθηκεύουμε τα ψώνια του σούπερ-μάρκετ (είδη παντοπωλείου). Για όλα αυτά, τοποθετήθηκαν αρκετά ντουλάπια, συρτάρια και ράφια προκειμένου να αποθηκεύονται χωρίς να δημιουργούν μια φορτωμένη συνολική εικόνα.

Ποιες συσκευές πρέπει να υπάρχουν μέσα στο βοηθητικό δωμάτιο;

Υπήρχαν ήδη δύο πλυντήρια και δύο στεγνωτήρια τα οποία θα έπρεπε να ενσωματωθούν στον χώρο. Η Nolte μας συνέστησε να τα τοποθετήσουμε στο ύψος του σώματός μας, ώστε να μην χρειάζεται να σκύβουμε τόσο συχνά. Μια καλή και πρακτική συμβουλή που διευκολύνει τις δουλειές του πλυντηρίου.

Ποιες λεπτομέρειες είναι τα κυριότερα σημεία;

Θεωρώ πολύ καλά μελετημένα τα ντουλάπια διαλογής με τα ενσωματωμένα καλάθια. Είναι εξαιρετικά πρακτικό να χωρίζεις τους διαφορετικούς τύπους των άπλυτων ρούχων σε διαφορετικά ντουλάπια. Με αυτόν τον τρόπο, όλα βρίσκονται από την αρχή στη σωστή θέση ώστε να μη χρειάζεται να τα ξεχωρίζεις τα πάντα αδειάζοντάς τα μπροστά στο πλυντήριο. Είμαι επίσης ενθουσιασμένη που δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση σε περίπλοκες λεπτομέρειες στον σχεδιασμό. Για παράδειγμα, οι σωλήνες κρύφτηκαν πίσω από ένα στενό ντουλάπι κάτι που βελτιώνει πολύ την εντύπωση του δωματίου.

Τι ήταν αυτό που σου άρεσε ιδιαιτέρως στο όλο concept;

Η ομάδα της Nolte συνολικά έκανε πραγματικά πάρα πολύ καλή δουλειά. Τους κάναμε γνωστές τις επιθυμίες μας και ακόμη και το πρώτο προσχέδιο ήταν τόσο τέλειο που το υιοθετήσαμε όπως ακριβώς ήταν. Από τον καταιγισμό ιδεών στον σχεδιασμό μέχρι τον προγραμματισμό και την εγκατάσταση, η Nolte υλοποίησε το έργο των ονείρων μας και είμαστε απόλυτα ενθουσιασμένοι!